Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Подновяват се круизните плавания по българското Черноморие

На 3-ти октомври се очаква "SeaDream II" отново да акостира в Бургас.

На 26 септември на Морска гара в Бургас ще акостира круизният кораб „SeaDream II”. Посещението идва след няколкогодишно прекъсване на круизните пътувания, заради геополитически проблеми в Черно море и Covid пандемията. Корабът е тръгнал на 21 септември от Пирея и включва посещения на гръцки и турски острови. В България гостите са заявили екскурзии до Несебър и Созопол. 

След Бургас „SeaDream II” се отправя към румънското пристанище Констанца, Одеса в Украйна, после Варна в България и ще приключи плаването в Истанбул - Турция. На борда са 65 пасажери от Великобритания, Канада, Норвегия, Германия, Дания и Швейцария. Следващото акостиране на мега-яхтата в Бургас е планирано за 3-ти октомври. 

Още от категорията

Вкуси България, за да я опознаеш и обикнеш!

Да изследваш България с … небцето. Това е не само възможно, но и желателно за всеки, който иска да се докосне до истинското й лице, скрито зад клишетата и трескавите обиколки „по обекти“ с колекциониране на селфита. У нас селският туризъм..

публикувано на 11.10.21 в 11:13

България се представя на туристическо изложение в Украйна

На 5 и 6 октомври 2021 г. България ще участва в международното туристическо изложение UITM 2021 г. в Киев (Украйна). Това е най-голямото есенно туристическо изложение на пазар Украйна (UITT & UITM), съобщават от Министерството на туризма...

публикувано на 05.10.21 в 06:35

Белоградчишките скали – балони, вино, колела, драконови лодки и други емоции

Това лято широка популярност придобиха полетите с балон над Белоградчишките скали , а активният туристически сезон приключи с уникална Балонена фиеста в края на септември. Тогава над 10 балона от няколко държави се издигнаха заедно високо в..

публикувано на 04.10.21 в 10:03