Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Софийският технически университет влиза в нов евроуниверситет

Снимка: Архив

8 университета от страни в ЕС, сред които е и Техническият университет в София ще създадат общ Европейски технологичен университет. Споразумението за това бе подписано от ректорите на среща в Лимасол.

Бъдещата структура ще обедини близо 100 000 студенти от България, Кипър, Латвия, Франция, Германия, Ирландия, Испания и Румъния. Те ще могат да провеждат част от своето обучение в другите университети. Целта е да се засилят научните изследвания, иновациите и да се подобрят връзките с бизнесиндустрията.

Представители на студентските общности от 8-те университета също са подписали декларация за създаването на „Студентски съюз на Европейския технологичен универитет“. 

Още от категорията

Протестите срещу зелените сертификати продължават

Вече четвърти ден, в големите областни градове на страната, граждани изразиха недоволството си срещу внезапното въвеждане на зелените сертификати. В Бургас протестиращите блокираха за половин час движението пред централната автобусна спирка в града, а в..

публикувано на 23.10.21 в 17:38
Стойчо Кацаров

Болниците в България скоро може да изчерпат капацитета си

Ситуацията е изключително сериозна и това е принудило правителството да прибегне към мерки, които не са популярни сред българите, стана ясно след изказване на здравния министър д-р Стойчо Кацаров по Нова ТВ. По думите му, настоящата вълна трябва да..

публикувано на 23.10.21 в 17:04

Внезапният интерес на българите към ваксините е по принуда

През почивните дни, в големите областни градове в страната заработиха изнесени ваксинационни пунктове, в услуга на гражданите, които нямат възможност да го направят през работните дни. Според анкета на БНР, доста от желаещите да се ваксинират се стекоха към..

публикувано на 23.10.21 в 16:22