Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мая Манолова настоява за временна забрана на износа на ток

Снимка: БГНЕС

Лидерът на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова счита, че евентуална временна забрана на износа на електроенергия ще даде възможност евтиният ток от АЕЦ "Козлодуй" да бъде за българските фирми и домакинства. Във Видин, където днес се срещна с граждани, Манолова настоя правителството спешно да компенсира фирмите и домакинствата за поскъпването на тока, парното и водата. Според Манолова, компенсациите за електроенергията на бизнеса ще струват на бюджета между 150 и 180 млн. лв на месец, подкрепата за домакинствата за парното - около 10 млн. лева месечно, а за ток - 30 млн. лева. Парите за тях са налични, по думите на Манолова, която отново посочи, че скокът на цените на тока, парното и водата е наследство от управлението на Борисов. Лидерът на "Изправи се.БГ" отново настоя за оставка на КЕВР и енергийния министър.

Още от категорията

За ЕС е важно качеството в българския План за възстановяване

Качеството на Плана за възстановяване и устойчивост е по-важно от скоростта за плащанията по него, заяви ръководителят на представителството на Еврокомисията в България Цветан Кюланов. По думите му Еврокомисията обикновено одобрява националните..

публикувано на 18.10.21 в 13:17

Южна Африка с интерес към българското кисело мляко

На среща в София министърът на външните работи Светлан Стоев и заместник-министърът на Департамента на международните отношения на Южна Африка Алвин Буетес потвърдиха желанието на двете страни да активизират отношенията си. Сред възможностите за..

публикувано на 15.10.21 в 15:27

Еврокомисарят Тимерманс обеща в София справедлив енергопреход

Първата реална крачка по пътя към зеления преход на България е националният План за възстановяване и устойчивост, каза премиерът Стефан Янев пред форума „Зеленият преход - решения и предизвикателства за България“, в който участва и Франс Тимерманс,..

публикувано на 15.10.21 в 12:14