Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Президентът: Бойко Борисов да се кандидатира за президент

Снимка: БГНЕС

“Крайно време е Бойко Борисов да спре да използва своята партия като щит и да защити честта ѝ като се кандидатира за президент”, заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти. Според него аргументът на ГЕРБ и другите партии да не обявяват все още кандидатите си за президент и вицепрезидент, за да не се "стреля" по тях, не е състоятелен.

Що се отнася до състоянието на енергийната система, президентът подчерта, че служебното правителство е реагирало бързо и е започнало “обезвреждането на заложената от предишните управляващи мина в енергетиката”. Така за трета поредна седмица цените на тока у нас са сред най-ниските в Европа.

Румен Радев каза още, че в началото на септември Кристалина Георгиева уличена в подправяне на данни в полза на Китай от времето си на гл. изп. директор на Световната банка, е поискала работна среща с него, за да сподели световните тенденции в икономиката, инфлацията и евентуалните последици за България.

Още от категорията

Ангел Димитров

Диалогът за историята между България и Северна Македония отново не даде резултат

Без резултати завърши 15-ото заседание на Съвместната експертна комисия по исторически и образователни въпроси на България и Северна Македония. Това обяви съпредседателят й от българска страна Ангел Димитров. „Нашите колеги просто не могат да..

публикувано на 22.10.21 в 19:18
Румен Радев и Ангела Меркел

България поиска оперативен план при натиск по външните граници на ЕС

В Брюксел президентът Румен Радев, който участва в двудневното заседание на Европейския съвет, е обсъдил с германския канцлер Ангела Меркел българското вето за еврочленството на Северна Македония. По думите му Меркел е приела за лична кауза България..

публикувано на 22.10.21 в 18:59

За ЕС е важно качеството в българския План за възстановяване

Качеството на Плана за възстановяване и устойчивост е по-важно от скоростта за плащанията по него, заяви ръководителят на представителството на Еврокомисията в България Цветан Кюланов. По думите му Еврокомисията обикновено одобрява националните..

публикувано на 18.10.21 в 13:17