Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 28.09.2021 г.

По-хладно и дъждовно време

Снимка: БГНЕС

През нощта над цялата страна ще се заоблачи, на места главно в Западна България ще превали. Минималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса.

Утре облачността ще значителна и на много места в Западна и Централна България ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток и с него ще продължи да прониква хладен въздух. Температурите ще се понижават и преобладаващите максимални ще бъдат между 17 и 22 градуса.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна, но без съществени валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 19 и 23 градуса, а на морската вода – 21-22. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще бъде значителна и на много места в масивите от Западна и Централна България ще превалява дъжд. Ще духа слаб североизточен, по билата умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 13 градуса, а на 2000 м – около 6.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 25 април 2024 г.

Чикаго вече е в ритъма на българския фолклор. В американския град официално започна 14-ото издание на фестивала "Верея", откъдето предава специалният кореспондент на БНР Елена Цанева. На рождения си ден актьорът Ицках Финци в специално интервю за Радио..

публикувано на 25.04.24 в 19:00

Стартира директна нискотарифна авиолиния Истанбул-София

В резултат на колективните усилия на много институции от 1 май 2024 г. стартират директните полети на нискотарифната авиокомпания "Пегасус" между Истанбул и София. Това съобщават във Фейсбук от Посолството на България в Турция. Редовните полети ще..

публикувано на 25.04.24 в 16:15

Миньори блокираха центъра на София срещу либерализацията на тока и съкращенията

Хиляди миньори и енергетици, членове на двата профсъюза КНСБ и КТ "Подкрепа", се събраха на протест в пространството между сградите на Народното събрание и Министерския съвет в София. Протестиращите настояха парламентът да гласува отлагане на..

публикувано на 25.04.24 в 15:08