Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Адриано Ситнилски бе награден за помощта си при евакуацията на българи и афганистанци от Афганистан

Министърът на външните работи Светлан Стоев (вдясно) и Адриано Ситнилски.
Снимка: МВнР

Министърът на външните работи Светлан Стоев награди нашия сънародник Адриано Ситнилски със Златен почетен знак на МВнР за всеотдайната му дейност по евакуиране на гражданите на Република България от Афганистан и за съдействието му при извеждане от страната на дългогодишен служител на посолството ни в Кабул и неговото семейство.

„Спасяването на всеки един човешки живот е гордост за цял живот, а Вие го направихте не за един, а за много хора – заяви на церемонията по награждаването министър Стоев.

Благодарение на съдействието на Адриано Ситнилски в Кабул през август 2021 г. МВнР изведе успешно от Афганистан петима български граждани, един пакистански и един афганистански гражданин. До последния момент преди самият той да бъде евакуиран, нашият сънародник подпомагаше и усилията за извеждане на местния служител в посолството ни в Кабул Амруддин Хакшенас и неговото семейство.

Златният почетен знак на МВнР е най-високото отличие на министерството за български граждани.

Още от категорията

Истина, вяра, памет и патриотизъм – ключови думи на Световната среща на българските медии

Необичайно време и необичайно място са подбрали организаторите за провеждането на XVI Световна среща на българските медии . Вместо през пролетта, тази година тя се провежда от 16 до 19 октомври, в навечерието на празника на св. Иван Рилски Чудотворец –..

публикувано на 16.10.21 в 11:10

Превишени стойности на амониев азот и миризма на нефтопродукти край заседналия кораб “Вера Су”

В района на заседналия край Камен бряг кораб “Вера Су” стойността за амониев азот превишава три пъти измерваните досега стойности на този показател от бреговия пункт, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Наблюдава се също така промяна..

публикувано на 16.10.21 в 11:01
Проф. Николай Денков

Образователният министър би подкрепил влизането със зелен сертификат в училищата

“Ако Министерството на здравеопазването подкрепи предложението на държавния здравен инспектор Ангел Кунчев в училищата да се влиза със зелен сертификат, ще го подкрепя”, заяви пред Нова тв образователният министър проф. Николай Денков. Той подчерта обаче,..

публикувано на 16.10.21 в 10:23