Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Към Великобритания - задължително с паспорт

Личните карти отпадат за граждани на ЕС

Снимка: архив

От 1 октомври за влизане във Великобритания ще е необходим международен паспорт. Страната спира да признава българските лични карти и тези от останалите държави членки на ЕС. Промяната е част от новите имиграционни правила, въведени след Брекзит.

Изключение до 2025 г. ще се прави само за гражданите на ЕС, които трайно живеят на Острова и имат статут на уседналост. Все пак, британските власти съветват да се пътува с международен паспорт, тъй като, по думите им, това улеснява граничните проверки.

320 370 български граждани са подали молби за статут на уседналост във Великобритания. До момента разрешително за престой са получили 292 550 българи. 

Още от категорията

Ваксинираните ще влизат в Англия само с антигенен тест за Covid-19

От 24 октомври 2021 г., пристигащите в Англия, които са напълно ваксинирани, ще могат да си правят антигенен вместо PCR тест. Според българското посолство в Лондон напълно ваксинираните поне преди 14 дни, които пристигат в Англия от страни, които не са..

публикувано на 24.10.21 в 16:13

Президентът поиска връщане на учениците в клас

Връщането на децата в училище, особено на тези до 4-ти клас, при максимално гарантиране на тяхното здраве, трябва да е приоритет на служебното правителство. Това поиска президентът Румен Радев на извънредна среща с министри за мерките срещу Covid-19...

публикувано на 24.10.21 в 13:53

Слънце и по-ниски максимални температури в понеделник

Разкъсването на облачността през нощта срещу понеделник ще обхване цялата страна. Минималните температури ще са между 1 и 6°, но в отделни високи полета от Западна България градусите ще паднат и до минус два. В понеделник през деня ще е..

публикувано на 24.10.21 в 13:03