Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Българите в чужбина могат да подадат заявления за гласуване на 14 ноември

Снимка: архив

Право на глас на изборите за президент и парламент на 14 ноември имат 6 708 189 граждани. Те са разпределени в 11 643 секции. Вероятно машинно ще се гласува с една карта, съобщи Цветозар Томов, зам.председател на Централната избирателна комисия - ЦИК.

Секциите, които автоматично ще бъдат разкрити за гласуване в чужбина, засега са 671. Окончателният им брой ще стане ясен след 19 октомври, обеща Томов. От 30 септември до 19 октомври българите живеещи в чужбина , които искат да гласуват на 14 ноември, могат да подават заявления за това през сайта на ЦИК.

10 партии и 2 коалиции са регистрирани за парламентарните избори. 12 партии и 5 коалиции ще участват в надпреварата за президент.

Още от категорията

Електронни помагала ще подпомагат обучението в българските училища зад граница

Висши училища в България разработиха електронни обучителни помагала по български език, история и география за учениците и учителите от българските училища в чужбина. Материалите бяха демонстрирани и обсъдени по време на Втория балкански форум под..

публикувано на 07.12.21 в 17:31

Българи от Хамбург на предпразнична онлайн среща

Българи от Хамбург организират онлайн среща, чрез която да създадат празнично настроение, посвещавайки няколко часа на българското слово, музика и традиции. Това е поредната проява на Клуба на българките и българските семейства в Хамбург, който..

публикувано на 03.12.21 в 16:37
Българските посланици на културата

Номинирайте своя посланик на българската култура по света до 4 декември

Оазисът на културата в родния радиоефир – програма „Христо Ботев“ на БНР, празнува своя 50-годишен юбилей през настоящата година. За да отбележат подобаващо половин век в ефира, колегите избраха да отличат 24-ма посланици на българската култура по света...

публикувано на 02.12.21 в 10:30
Подкасти от БНР