Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ ще подкрепи ректора на Софийския университет за президент

Проф. Анастас Герджиков
Снимка: архив
ГЕРБ ще подкрепи ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент на изборите на 14 ноември. Той ще бъде издигнат от Инициативен комитет, съобщиха за БНР източници от партията.

Проф. Герджиков бе преизбран за втори ректорски мандат в Софийския университет през ноември 2019 г., когато бе единственият номиниран. Професорът по антична и средновековна литература председателства Съвета на ректорите на висшите училища в България от юли 2020 г. Той беше зам.-министър на образованието с ресор „Висше образование“ в кабинета с премиер Симеон Сакскобургготски от 2001 г. до 2003 г., ни напомня offnews.bg.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боксьорът Борис Георгиев-Моката, 1952 г.

Българите – на Олимпийски игри

В продължение на 19 дни повече от 10 хиляди спортисти от 206 държави ще мерят сили в 32 различни дисциплини. България ще бъде представена от 46-има спортисти. Това е един от най-малките състави на страната ни на летни игри досега. С..

публикувано на 26.07.24 в 14:55

За българите ЕС е демокрация, човешки права, законност и стандарт на живот

Българите ценят в ЕС най-много демокрацията, човешките права, върховенството на закона и стандарта на живот, сочат данните на "Евробарометър", представени на 26 юли от Еврокомисията, предава БТА. Попитани кои са силните страни на ЕС 38%, от българите..

публикувано на 26.07.24 в 14:16

Приемат кандидатури за резиденция за литературни преводачи от български

До 9 октомври е крайният срок за кандидатстване за изследователски резиденции за литературни преводачи от български език по проекта Archipelagos, съобщи фондация "Следваща страница". Резиденциите ще се състоят в Къщата за литература и превод в София през..

публикувано на 26.07.24 в 13:51