Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Екслибриси на художници от 38 държави представят във Варна

Художник от Беларус спечели първата награда на Международния екслибрис конкурс в морската ни столица

10
Творба на Иван Русачек Снимка: Международен екслибрис конкурс - Варна
Почитателите на графичното изкуство могат да се насладят на произведенията, селектирани за участие в четвъртото издание на Международния екслибрис конкурс – Варна.

За творческата надпревара бяха изпратени 574 творби на 209 автори от 38 държави. Най-много участници имаше от Русия – 30 художници, следвани от България – 22 автори, както и от Италия и Украйна с по 20 артисти, съобщиха организаторите от арт-галерия „Ларго“.

Художниците Иван Русачек от Беларус, Анна Трояновска от Полша и българският график Петър Лазаров са носителите на първа, втора и трета награда от конкурса. Журито отличи с Почетни грамоти дванадесет изявени автори от Литва, Украйна, Беларус, Словакия, Чехия, Полша, Италия, Англия, Китай и България.

Изложбата с графични миниатюри може да бъде разгледана до 13 октомври.

Галерия

Още от категорията

Теодор Ушев

"Един уикенд на Изток" в Париж с над 30 български творци

Над 30 български творци участват в програмата на фестивала "Един уикенд на Изток", предаде бТВ.  За патрон на събитието е избран аниматорът Теодор Ушев, а писателят Георги Господинов е почетен гост . На въпрос как изглежда българската култура днес, Ушев..

публикувано на 28.11.21 в 14:49

За алпиниста Боян Петров и неговия път към върха разказва нова кинопродукция

На 29 ноември, в програмата на „Киномания 21“, предстои българската премиера на филма "Отново съм тук" (Here I am, Again). Лентата проследява опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва и последният връх в кариерата на алпиниста...

публикувано на 28.11.21 в 07:15
„Тайната вечеря”, стенопис в църквата „Св. Неделя” в София, художник Иван Мърквичка

Платформа представя художниците, работили в църквите на София от 1878 до 1944 г.

Нова платформа представя художници, резбари и зографи, работили в църквите на София от 1878 до 1944 г. Тя е проект на Института за изследване на изкуствата при Българската академия на науките, който се осъществява с финансовата подкрепа на Столична..

публикувано на 26.11.21 в 19:26