Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира първият български барбекю шампионат

Снимка: Pixabay

Първият български барбекю шампионат ще радва жителите и гостите на София от 1 до 3 октомври на стадион „Юнак“, съобщава БНР София.

В рамките на три дни сред огън, бърбън и звуците на автентичен блус пред погледа на критични съдии и публика, най-добрите майстори на барбекю ще премерят своите умения в горещо съревнование, обещават организаторите.

Същинското състезание започва в събота от 18 ч. Предвиден е и майсторски клас по рязане на месо, състезание за деца, клас по опушване. В неделя следобед сготвеното подлежи на оценка от международен съдийски състав, а след това достъп до месата от състезанието ще има и публиката.

Входът за събитието е свободен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Правителството отпусна средства за по-високи заплати във висшите училища

С прието днес постановление на Министерския съвет са одобрени  допълнителни разходи в общ размер 184 милиона лева за увеличаване на възнагражденията във висшите държавни училища и научни организации, считано от първи април тази година. Така се..

публикувано на 05.08.24 в 19:26
Ния Парушева

Българска ученичка спечели медал на Space Camp Turkiye

Ученичката Ния Парушева от 26-o Средно училище ''Йордан Йовков'' в София спечели индивидуален медал за изключително представяне в едноседмичния учебно-тренировъчен лагер Space Camp Turkiye. В съобщение на Центъра за творческо обучение, официален..

публикувано на 05.08.24 в 12:53

Автомобилният и товарният трафик между България и Румъния трайно ще расте. Търсят се решения

Въпреки че на "Дунав мост" в момента се извършва ремонт от българска страна, благодарение на добрата координация трафикът по него не само не е намалял, а дори е нараснал с 24-25% за леките автомобили, като нараства и за камионите. Това съобщиха на 2..

публикувано на 05.08.24 в 12:10