Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наблюдаваме миграцията на птиците на Варненското езеро

Снимка: архив

На 2 и 3 октомври за 28-ма поредна година България се включва в Европейските дни на птиците. Те се отбелязват с различни събития, организирани от Българското дружество за защита на птиците, в цялата страна. Желаещите могат да наблюдават днес от 9.00 часа миграцията на птиците в района на Варненското езеро.

Експертите казват, че по време на миграция някои видове соколи и орли спират да нощуват и в градска среда. Едно от любимите им места във Варна е Морската градина, предаде БНР Варна.

България запазва едно от първите места по биоразнообразие на птиците в Европа. У нас се срещат 425 вида птици.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 10

В десетия брой на предаването, с водещ Красимир Мартинов, ви срещаме с хора на изкуството, развиващи таланта си в чужда държава:   Деница Грубер и нейният живот, отдаден на илюстрацията в Германия; Иконопиисецът Екатерина Титова – от..

публикувано на 25.07.24 в 12:00
Петър Танев

Петър Танев отрече Украйна да е спряла неговото назначаване за посланик в Киев

По неволя бях въвлечен в спор на институционално и политическо ниво, към което нямам отношение. Това каза за bTV дипломатът Петър Танев, за когото се появи информация в медиите, че е бил предложен за посланик в Украйна по време на кабинета "Денков -..

публикувано на 25.07.24 в 10:06

Пожарът в граничната планина Славянка бе спрян на българска територия

Навлизането на пожара от Гърция в България през билото на граничната планина Славянка бе спряно с усилията на повече от 60 горски служители, пожарникари и военни. Ситуацията продължава да е рискова, защото планината продължава да дими от гръцка страна...

публикувано на 25.07.24 в 08:26