Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 05.10.2021 г.

Продължава слънчевата есен

Снимка: БГНЕС

Във вторник ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над източните райони. Сутринта на отделни места там ще паднат мъгли. Максималните температури в страната ще са от 19 до 24°, в района на София до 20.

Над Черноморието облачността ще е променлива, но валежи са малко вероятни. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 18-20°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще е до 3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево и приятно за туризъм. Максималната температура на 1200 м ще е около 16°, на 2000 м до 9°. В курортите Боровец и Пампорово термометрите ще показват до 16, а в Боровец до 19°.

В сряда температурите ще останат без промяна. Но над западната половина от страната след обяд ще се заоблачава. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Панагюрското златно съкровище

Панагюрище празнува 75-ата годишнина от намирането на тракийското златно съкровище с богата програма

Община Панагюрище ще отбележи с пищна програма 75-ата годишнина от откриването на тракийското златно съкровище край средногорския град. “ В началото на декември Панагюрище ще стане средище на тракологията, на знанието за траките ”, каза кметът на..

публикувано на 11.08.24 в 16:24

Гърция не гази пожара в своята част от планина Славянка, има опасност огънят да влезе у нас

Има опасност върлуващият пожар в гръцката част на планината Славянка да премине на наша територия, алармира зам. областният управител на Благоевград Елхан Кълков. “ Трябва да намерим общи действия с гръцките власти ”, заяви той, добавяйки, че..

публикувано на 11.08.24 в 14:10

Проверка на БАБХ установи, че няма заразени животни с чума

Българската агенция за безопасност на храните провери 551 животновъдни ферми заради огнищата на чума по дребните преживни животни в Румъния и Гърция. Животните са клинично здрави, но заради опасността от заразяване засилените прегледи ще продължат и..

публикувано на 11.08.24 в 11:13