Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев ще участва в Срещата на върха ЕС-Западни Балкани

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес в Бърдо, Словения, се провежда Срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани, на която България ще бъде представлявана от президента Румен Радев.

В рамките на срещата българският президент е поканен от европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи и от премиера на Словения Янез Янша на обща среща с премиера на Северна Македония Зоран Заев, а по-късно е поканен от канцлера на Германия Ангела Меркел на обща среща с президента на Френската република Еманюел Макрон и с премиера на Северна Македония Зоран Заев. 

Още от категорията

Президентът изрази надежда третият цикъл от консултации за съставяне на правителство да бъде последен

След проведените консултации с представители на първите четири парламентарно представени групи - ПП, ГЕРБ, ДПС и БСП, президентът Румен Радев посочи, че новото управление има нужда от силен социален вектор, тъй като обществото ни е силно разделено...

публикувано на 06.12.21 в 16:43

При президента започват консултации за бъдещото правителство

Президентът Румен Радев ще проведе на 6 и 7 декември консултации с парламентарните групи в 47-ото Народно събрание. Съгласно Конституцията Радев последователно ще приеме техните представители, за да обсъди връчването на мандат на първата политическа сила..

публикувано на 05.12.21 в 17:22
Илхан Кючюк

Форум в София ще обсъжда проблемите на Западните Балкани

На 6 декември ще се проведе „Софийски форум за Западните Балкани“. В проявата под наслов: „Време за възстановяване на доверието“ ще участва и еврокомисарят по разширяването Оливер Вархей. Докладчикът в Европарламента за Северна Македония Илхан..

публикувано на 05.12.21 в 15:21
Подкасти от БНР