Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок групата Jeremy? с голям концерт в Дубай

Ерсин Мустафов и Ташо Колев
Снимка: Ани Петрова

След двегодишно международно затишие поради световната ситуация с Covid-19 рок група Jeremy? отново привлича внимание върху творчеството си и България. Тази вечер (9 октомври) музикантите ще изнесат концерт в първия по рода си фестивал – Expo Beats Festival, част от Световното изложение ЕКСПО 2020 в Дубай. Изложението e най-голямото световно събитие, което се провежда от началото на пандемията с над 190 държави участници, и за първи път в страна от Близкия Изток. Jeremy? са единствената банда от България, която участва, а концертът им ще бъде на най-голямата сцена – Jubilee Stage.

„Събитието ще бъде мега грандиозно, очаква се да бъде посетено от повече от 25 млн. души“, каза за БНР Ерсин Мустафов, фронтмен на групата. Той уточни, че в програмата на Expo Beats Festival групата ще има едночасов сет, с музика от двата си албума и кавър на Queen. В едно от парчетата, „Just like the Rolling stones“ на сцената ще се появят и танцьори, които ще представят специално подготвена хореография, дело британския хореограф Дани Лий.

Припомняме, че група Jeremy? беше избрана да подгрява няколко концерта от европейското турне на легендарните Queen през 2016 година. Съвсем скоро се очаква да излезе и третият студиен албум на бандата, като първият сингъл от него вече е факт – песента „Dayjob“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изпълнители от 18 държави на сцената на "Банско джаз фестивал"

От 3 до 10 август Банско за 27-ми път ще бъде джаз. Банско джаз фестивал ще превърне площади, улици, паркове и заведения в планинското градче в огромна жива сцена. Богатата програма включва 135 изпълнители от 18 държави, 24 концерта – по три на..

публикувано на 02.08.24 в 10:15

Деветият фестивал “Опера на върховете” в Белоградчик ще почете Джакомо Пучини

Сред мащабните природни декори на Белоградчишките скали от днес до 18 август ще се състои деветото издание на фестивала “Опера на върховете”. Празникът за меломаните е организиран от Софийската опера и балет. Фестивалът ще бъде открит с операта..

публикувано на 02.08.24 в 08:55
Костадин Кисьов от Смолян

Звукът на гайдата ще се носи над Илинденските поляни по случай събора в село Гела

Петнайсетчасова програма с автентична родопска музика ще озвучи Илинденските поляни по случай традиционния събор в село Гела от днес до неделя. Очаква се гайдарското надсвирване, алеята на занаятите и конкурсът за най-дълго музициране на..

публикувано на 02.08.24 в 08:05