Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за обилни валежи над цялата страна

Снимка: БГНЕС

В петък ще е облачно, дъждовно и ветровито над цялата страна. По-значими ще са валежите в Западна и Централна България. Минималните температури ще са между 8° и 13°, а максималните от 11 до 16°, за София до 11.
Над Черноморието ще е облачно, ветровито с валежи след обяд. Максималните температури ще са от 14° на нос Шабла до 17° на юг. Температурата на морската вода е 17° - 19°. Вълнението на морето ще е до 4 бала.
Над планините ще е ветровито и дъждовно. Над 1600 м. ще пада сняг и по върховете в Западна България се очаква бяла покривка. Максималната температура на височина 1200 м. ще е до 6°, на 2000 м. около 2°. В курортите Боровец и Пампорово термометрите ще стигнат до 6° в Банско до 8.
През почивните дни остава облачно. В събота по-значителните валежи ще са на изток.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България предлага подкрепа за пострадалите украински деца от болницата в Киев

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов предложи деца, преживели ракетния удар на 8 юли 2024 г. срещу най-голямата многопрофилна детска болница в Украйна, да получат подкрепа за възстановяване и рехабилитация в почивни бази у нас. В..

публикувано на 09.07.24 в 17:45

Български доброволци и полицаи ще оказват помощ на олимпиадата в Париж

Сред подбраните доброволци от цял свят петима българи ще съдействат на спортистите и на публиката по време на олимпийските игри в Париж, съобщи френският посланик в София Жоел Мейер. В интервю за в-к "Дневник“ той допълва, че 35 български полицаи ще..

публикувано на 09.07.24 в 15:10

България днес - 8 юли 2024 г.

В „България днес“ на 8 юли говорим за еволюцията и кризите в IT сектора и как това се отразява на възможностите за работа в сферата на високите технологии. Разговаряме за академичното изучаване на български език в Албания с доц. Раки Бело, преподавател в..

публикувано на 08.07.24 в 19:00