Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийският маратон привлича елитни бегачи за 38-ми път

Снимка: marathonsofia.com

Старт на класическата дистанция от 42.195 км ще даде началото на традиционния софийския маратон – Wizz Air София маратон. За участие в 38-то издание на най-масовото спортно състезание у нас са се регистрирали близо 2500 бегачи от над 30 държави. Те ще премерят сили в трите дисциплини – 42.195 км, 21 км и 10 км 25 са елитните маратонци от Кения, Мароко, Етиопия, Турция, Украйна, които ще стартират в класическата дистанция.

Началото е днес, 10 октомври, точно в 9.30 часа на площад „Княз Александър I“, пред Националната художествена галерия.

Организаторите уточняват, че заради пандемията няма да има масов старт на кратката дистанция, а само на състезателните 10 км, 21 км и 42.195 км. Общият награден фонд е близо 80 000 лв.

Ваксинационен център в зоната на старт-финала за всички желаещи да се имунизират предвиждат от Столичната община, съобщи Красимир Димитров, директор на общинската служба „Аварийна помощ и превенция“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарите изпепелиха местообитания на световно застрашени птици

Горските пожари през последните седмици застрашават не само хората и населените места, но и ценни природни местообитания – дом на огромно разнообразие от видове, част от които световно застрашени. За това предупреждават от Българското дружество за..

публикувано на 10.08.24 в 13:24
Райна Манджукова на джаз фестивала в Банско

Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България

“ Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България, за да могат българите тук да виждат, че чужбина не е присъда, нито е някакъв окончателен избор .” Това заяви за БТА изп. директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина..

публикувано на 10.08.24 в 11:45
Васил Терзиев

София ще има десет нови метростанции през 2027 г.

Новите десет станции на столичното метро ще бъдат завършени през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев, който инспектира участъка от разширението на третия лъч. По думите му, 46% от пътуващите всеки ден хора ще се възползват от подземния..

публикувано на 10.08.24 в 09:02