Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът "Ароматът на липи" ще разкаже за живота на българската диаспора в САЩ

Цветана „Сиси“ Денкова
Снимка: Twitter / Sissy Denkova

Родената в България и израснала в Мемфис режисьорка Цветана „Сиси“ Денкова ще заснеме филмa „Ароматът на липа“. Това съобщава на страницата си във Фейсбук посолството на САЩ в София, позовавайки се на сайта eu.commercialappeal.com.

Лентата ще разказва за имигрант, който се ориентира в новия си американски живот и общността на българската диаспора в САЩ.

Филмът, с участието на български актьори, ще бъде първият български игрален филм, създаван изцяло в САЩ. Самата Денкова го описва като "черна комедия".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от Оксфорд направиха филм за цар Фердинанд

Ученици от Българско училище "Слово" в Оксфорд направиха видеофилм за цар Фердинанд като част от проект по Националната програма на МОН "Неразказаните истории на българите". Учениците от 8-ми клас се превърнаха в истински изследователи и..

публикувано на 25.04.24 в 19:10

Банатски българи от Винга са специалните гости на фолклорния фестивал "Верея" в Чикаго

В последните три от тази седмица в Чикаго отново ще се вият български хора, ще думкат тъпани, а гайдите ще надвикват шумотевицата, за да пренесат присъстващите в простора на Родопите, Пирин или Балкана. 14-ото издание на най-големия български..

публикувано на 25.04.24 в 15:24

Започва най-мащабното българско събитие в Северна Америка – фестивалът "Верея"

В Чикаго вече се предусеща ритъмът на най-мащабното българско културно събитие в Северна Америка – фестивалът "Верея". Датите на форума тази година са от 25 до 28 април. Очакват се 40 български танцови трупи от цяла Америка. Вълнението сред участниците..

публикувано на 25.04.24 в 07:05