Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътностроителният бранш излиза на протест

Снимка: БГНЕС-архив

Днес в София ще се проведе трети национален протест на работещите в пътностроителни фирми. Това обявиха от браншовата камара „Пътища“.

От организацията посочват, че вече пет месеца търсят възможност за диалог с държавните институции, заради пренебрегването на действащите напълно законни договори за текущ ремонт и поддръжка на пътища.

Работници от сектора посочват, че от 2-3 месеца не са получавали заплати.

Междувременно Министерството на регионалното развитие и благоустройството изпрати покана до участниците в протеста, за да бъде обсъдено създалото се напрежение.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Васил Терзиев

София ще има десет нови метростанции през 2027 г.

Новите десет станции на столичното метро ще бъдат завършени през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев, който инспектира участъка от разширението на третия лъч. По думите му, 46% от пътуващите всеки ден хора ще се възползват от подземния..

публикувано на 10.08.24 в 09:02

Слънчев край на седмицата, в събота на североизток ще превали

В събота , 10 август, ще е слънчево. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 15°. Максималните ще са от 30 до 36°, в..

публикувано на 09.08.24 в 19:45

България днес - 9 август 2024 г.

В "България днес" на 9 август говорим за политика в контекста на предстоящите избори за НС. Подготвили сме ви и среща с адвокат Нуредин Нурединай –човек от българското национално малцинство в Албания, успял да реализира себе си и да си спечели..

публикувано на 09.08.24 в 19:00