Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 09.10.2021 г.

Ще е студено и дъждовно на запад и по-топло на изток

Снимка: БГНЕС

В събота остава облачно, на много места с валежи, по-значителни в Западна България. Ще духа слаб, в Източна България до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 6° на северозапад до 16° на югоизток, в района на София до 7°.

Над Черноморието ще е облачно с локални валежи. Максималните температури на въздуха ще са между 15 и 16°, а на морската вода до 17-18°. Вълнението на морето ще е от 3 до 5 бала.

В планините ще е облачно и мъгливо с умерен вятър. Ще вали дъжд, над 1700 метра и сняг. Максималната температура на височина 1200 м ще е до 5°, на 2000 м около 0. В курортите Боровец и Пампорово термометрите ще показват до 5° в Банско до 7.

В неделя ще е облачно с валежи главно в западната половина от страната, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици спечелиха пет медала на състезание по астрофизика в Бразилия

На Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Бразилия, български ученици спечелиха пет медала, съобщи Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Това е най-престижното състезание по астрофизика, а тази година в него..

публикувано на 27.08.24 в 11:20

В Бургас ще танцуват в народните ритми на България, Румъния и Словакия

Концертът "Фолклорен форум" ще зарадва почитателите на народната музика на 27 август от 19 часа на сцена "Охлюва" в Морската градина на Бургас. Публиката ще има възможност да се наслади на фолклорни песни и танци от България, Румъния и Словакия...

публикувано на 27.08.24 в 08:05

Предстои леко захлаждане и краткотрайни валежи с гръмотевици

След полунощ  ще се изясни над по-голямата част от страната, като по-значителна облачност ще има над крайните югоизточни райони, където ще превалява дъжд с гръмотевици. Във вторник, 27 август, до обяд над повечето райони ще преобладава..

публикувано на 26.08.24 в 19:45