Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България актуализира списъка на държави по цветови зони

Снимка: архив

Считано от 10 октомври, неделя, гражданите на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, които пристигат от държава-членка на ЕС, Европейското икономическо пространство, Швейцария и от Обединеното кралство, която е в „червена зона“, се допускат на територията на страната при представяне на валиден цифров Covid сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или аналогичен документ, едновременно с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната PCR изследване.

Ако лицата не представят такъв документ, могат да се допускат на територията на страната само след представяне на отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната PCR изследване и поставяне под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава.

От неделя Франция, Монако, Португалия, Кипър и Исландия преминават в списъка на държавите в „зелена зона”.

В „оранжева зона” от същата дата ще са Малайзия, Есватини, Иран, Македония, Косово, Казахстан, САЩ и Ирландия.

Считано от 13.10.2021 г. в „червена зона” влизат Барбадос, Антигуа и Барбуда, Румъния, Естония, Латвия, Словакия и Сингапур.

Към списъка на държавите, чиито сертификати за ваксинация, изследване и преболедуване на Covid-19 се считат за равностойни на цифровия Covid сертификат на ЕС, се добавят: Андора, Албания, Фарьорските острови, Монако, Панама, Мароко и Израел.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седем секунди е липсвала комуникация между кулата и самолета

В критичните седем секунди на полета, при който на 13 септември т.г. загинаха двама от най-добрите военни пилоти по време на подготовка за авиационни демонстрации, е липсвала комуникация между кулата и самолета. Това показват записите на разговорите..

публикувано на 19.10.24 в 10:03

Над половин милион избиратели са готови да продадат гласа си

Според сондаж на “Галъп интернешънъл болкан” една десета от респондентите признават, че биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда, 78% отричат, а 12 на сто заявяват, че не могат да преценят. Това означава, че над 500 хил...

публикувано на 19.10.24 в 09:04
Царски орел

Сакар посреща Фестивала на царския орел

Българското дружество за защита на птиците и Община Тополовгра организират Фестивал на царския орел в Сакар планина. Събитието събира  на едно място в съботния ден природолюбители, фермери, кулинари и фолклорни състави, които ще сближат публиката..

публикувано на 19.10.24 в 08:40