Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново обвинение срещу Кристалина Георгиева

Кристалина Георгиева
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Международният валутен фонд обяви, че скоро ще реши дали управляващият директор Кристалина Георгиева ще запази поста си. След заседание, приключило през тази нощ, стана ясно, че изпълнителният борд на фонда е постигнал значителен напредък по случая. Георгиева е обвинена, че е манипулирала данни в полза на Китай, докато е ръководила Световната банка, но тя отрича вина. Междувременно се появи и информация на “Блумбърг”, че в края на юли в качеството си на изпълнителен директор на МВФ заедно със служители тя е смекчила предупреждението за екологични рискове за икономиката на Бразилия, след като правителството на президента Жаир Болсонаро се е възпротивило на констатациите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Семен Новиков в битка с Алиреза Мохмадипиани

Първо олимпийско злато за България от Париж 2024

България вече има своя първи олимпийски шампион на игрите в Париж. Семен Новиков срази на финала иранския борец Алиреза Мохмадипиани , който е световен вицешампион в категория до 87 кг. в класическата борба. Новиков реализира категоричен резултат от..

публикувано на 08.08.24 в 21:40

Слънчево ще е, с валежи на северозапад и над Рило-Родопската област

В петък , 9 август, ще е слънчево. Заоблачаване ще има над северозападната половина от страната. Главно в планините в Западна и Централна България, ще превали. Минималните температури ще са между 14 и 21°, в София 15°. Максималните ще достигат от..

публикувано на 08.08.24 в 19:40

Борбата с огнената стихия в Славянка продължава

Над 150 огнеборци продължават битката с пожара в западния дял на планината "Славянка". На гръцка територия се активираха няколко огнища и успяха да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора на българската територия. За да се спре..

публикувано на 08.08.24 в 15:53