Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Алфа рисърч”: Изборна победа за ГЕРБ и Румен Радев

Снимка: alpharesearch.bg

Месец преди президентските избори в надпреварата с 42,6% води настоящият държавен глава Румен Радев, следван от подкрепяния от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков с 28,1% и от фаворита на „Демократична България” Лозан Панов с 8,2%. Това показват данните на социологическото изследване на „Алфа Рисърч”, проведено между 4 и 10 октомври със собствени средства. Що се отнася до предстоящия парламентарен вот, на първо място излиза ГЕРБ с 23,1%, а след бившите управляващи с малка разлика помежду си се нареждат БСП (16,8%) и новата партия „Продължаваме промяната“ (15,9%). Четвърти са „Демократична България” с 10,9%, следвани от „Има такъв народ” с 10,4% и от ДПС с 9,3%. Според „Алфа Рисърч” няма сериозна статистическа вероятност друга партия да прескочи четирипроцентовата бариера. Така от парламента ще изпадне „Изправи се, БГ! Ние идваме!”.

Още от категорията

Трябва да има правителство с втория мандат

Съпредседателят на “Демократична България” и лидер на “Да, България” Христо Иванов призова, в ефира на БНР, акад. Николай Денков и Мария Габриел да продължат спешно разговорите , без да сменят формулата за кабинета . Според Иванов, проф...

публикувано на 28.05.23 в 18:13
Делян Добрев

Има шансове за десен кабинет без ПП

Вариантите за съставяне на правителство са два . Според депутата от ГЕРБ Делян Добрев, първият е десен кабинет с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН, със стабилно мнозинство от 142 депутати , между които има 100% съвпадение на приоритетите и..

публикувано на 28.05.23 в 17:40
Никола Минчев

ПП се надява да бъде сформирано правителство

„Продължаваме промяната“ ще обсъди с коалиционните си партньори как да отговори на решението на ГЕРБ- СДС за замразяване на преговорите за правителство. В предаване на БНР, Никола Минчев от ПП и зам.-председател на 49 Народно събрание изрази..

публикувано на 28.05.23 в 17:31