Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Алфа рисърч”: Изборна победа за ГЕРБ и Румен Радев

Снимка: alpharesearch.bg

Месец преди президентските избори в надпреварата с 42,6% води настоящият държавен глава Румен Радев, следван от подкрепяния от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков с 28,1% и от фаворита на „Демократична България” Лозан Панов с 8,2%. Това показват данните на социологическото изследване на „Алфа Рисърч”, проведено между 4 и 10 октомври със собствени средства. Що се отнася до предстоящия парламентарен вот, на първо място излиза ГЕРБ с 23,1%, а след бившите управляващи с малка разлика помежду си се нареждат БСП (16,8%) и новата партия „Продължаваме промяната“ (15,9%). Четвърти са „Демократична България” с 10,9%, следвани от „Има такъв народ” с 10,4% и от ДПС с 9,3%. Според „Алфа Рисърч” няма сериозна статистическа вероятност друга партия да прескочи четирипроцентовата бариера. Така от парламента ще изпадне „Изправи се, БГ! Ние идваме!”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54