Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Алфа рисърч”: Изборна победа за ГЕРБ и Румен Радев

Снимка: alpharesearch.bg

Месец преди президентските избори в надпреварата с 42,6% води настоящият държавен глава Румен Радев, следван от подкрепяния от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков с 28,1% и от фаворита на „Демократична България” Лозан Панов с 8,2%. Това показват данните на социологическото изследване на „Алфа Рисърч”, проведено между 4 и 10 октомври със собствени средства. Що се отнася до предстоящия парламентарен вот, на първо място излиза ГЕРБ с 23,1%, а след бившите управляващи с малка разлика помежду си се нареждат БСП (16,8%) и новата партия „Продължаваме промяната“ (15,9%). Четвърти са „Демократична България” с 10,9%, следвани от „Има такъв народ” с 10,4% и от ДПС с 9,3%. Според „Алфа Рисърч” няма сериозна статистическа вероятност друга партия да прескочи четирипроцентовата бариера. Така от парламента ще изпадне „Изправи се, БГ! Ние идваме!”.

Още от категорията

Светлан Стоев: Нерешените конфликти в региона на ОССЕ са сериозно предизвикателство

Външните министри от 57 държави-участнички в ОССЕ, сред които и министърът на външните работи на България Светлан Стоев, обсъдиха възможностите за разрешаване на конфликти и прилагането на всеобхватната концепция за сигурността в трите измерения от..

публикувано на 02.12.21 в 12:16

Светлан Стоев участва в среща на Съвета на външните министри от ОССЕ

Министърът на външните работи на България ще участва днес в 28-та среща на Съвета на министрите на външните работи на държавите-участнички в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в шведската столица Стокхолм. На..

публикувано на 02.12.21 в 05:05

България е за по-тясно взаимодействие между НАТО и ЕС в Западните Балкани

Западните Балкани имат стратегическо значение за НАТО. Това заяви министърът на външните работи Светлан Стоев на съвместно заседание на министрите на външните работи от НАТО с партньорите Грузия и Украйна в латвийската столица. Той изрази силната..

публикувано на 01.12.21 в 16:19
Подкасти от БНР