Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Аля Герджик е новата „Мис Българка” в Украйна

Аля Герджик Снимка: Facebook / @bulgarian.league2020

Българите в Украйна проведоха традиционния конкурс „Мис Българка 2021”. Главната корона за 2021 година бе връчена на Аля Герджик от с. Вайсал, Болградски район.

Сред наградите за победителката е пътуване до България, осигурено от Асоциацията на българите в Украйна, съобщава на Фейсбук страницата си Българският културен център в Украйна.

    


Още от категорията

Българите в чужбина могат да гледат онлайн филми от „БГ екран онлайн“

Българите зад граница ще могат да гледат свободно в интернет над 20 избрани български филма в рамките на второто издание на кинофестивала „БГ екран онлайн“, който стартира на 29 ноември 2021 г. За това съобщава българското Външно министерство. Събитието..

публикувано на 25.11.21 в 14:27

МВнР благодари на българите в чужбина за съдействието при организиране на изборите

Българското външно министерство изказва благодарността си към общностите ни зад граница за съдействието им в организирането на вота на българските граждани по света.  На проведените за избори за президент и вицепрезидент и Народно събрание на..

публикувано на 22.11.21 в 16:18

В Чикаго ще проведат български книжен пазар

По пътя на Алеко, но с еднопосочен билет, заминаха 380 заглавия на 80 съвременни български писатели. На 5 декември в Чикаго за пръв път ще бъде открит "Пазар на българската книга", организиран от екипа на културен център “Магура”. "В чужбина..

публикувано на 22.11.21 в 13:48