Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисията не е против ядрената енергетика и природния газ

Снимка: БГНЕС
Не мога да кажа дали датата 2040 г. е добра за затварянето на българските въглищни централи, докато не се запознаем с Плана за възстановяване. Еврокомисията няма нищо против ядрената енергетика, но тя е по-скъпа. Брюксел не смята, че Русия манипулира пазара на природен газ, каза в интервю пред bTV зам.-председателят на Еврокомисията Франс Тимерманс, който е на посещение в София.
Тимерманс се надява, че енергийните цени ще слязат надолу в началото на следващата година. „Настоящата ситуация е временна. Ако погледнем дългосрочно, виждаме, че няма бъдеще в използването на въглища“, каза еврокомисарят и добави, че в бъдеще ще има смесица от добиването на енергия, в която ще има място и за природния газ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Два шведски самолета отменят френските в гасенето на пожарите

В борбата с огнената стихия в Малешевската планина френските самолети ще бъдат отменени от два шведски самолета, съобщи БТА като цитира ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Обстановката на място остава тежка , а на терена са..

публикувано на 31.07.24 в 17:49

МВР с препоръки към транзитно преминаващите водачи на румънски, гръцки и турски език

От "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция" са изготвени препоръки към транзитно преминаващите водачи на румънски, гръцки и турски език. Традиционно в тази част на годината транзитният трафик през страната ни се засилва, като..

публикувано на 31.07.24 в 14:00

Въвеждат се превантивни мерки срещу чума по дребните преживни животни

Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по безопасност на храните въвеждат засилени мерки срещу навлизане в България на заболяването чума по дребни преживни животни. Превантивните действия са заради влошената епизоотична..

публикувано на 31.07.24 в 11:50