Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Южна Африка с интерес към българското кисело мляко

Снимка: МВнР

На среща в София министърът на външните работи Светлан Стоев и заместник-министърът на Департамента на международните отношения на Южна Африка Алвин Буетес потвърдиха желанието на двете страни да активизират отношенията си. Сред възможностите за активизиране на връзките Стоев открои и развиването на съвместни инвестиционни проекти за производство на традиционни български хранителни продукти в РЮА. Буетес подчерта интереса на бизнеса от неговата държава към български продукти като кисело мляко и сирене.

По време на разговора гостът даде висока оценка за 30-хилядната българска общност в РЮА, която е добре интегрирана в страната.


Още от категорията

България е за по-тясно взаимодействие между НАТО и ЕС в Западните Балкани

Западните Балкани имат стратегическо значение за НАТО. Това заяви министърът на външните работи Светлан Стоев на съвместно заседание на министрите на външните работи от НАТО с партньорите Грузия и Украйна в латвийската столица. Той изрази силната..

публикувано на 01.12.21 в 16:19

Ще имаме ли правителство до Никулден?

Първото заседание на новия 47-ми състав на Народното събрание ще се проведе на 3 декември, съобщиха от пресслужбата на държавния глава. Междувременно, първият кръг от преговорите за съставяне на коалиционно правителство с мандат на..

публикувано на 29.11.21 в 11:13

Депутатите се събират на първото си заседание в петък

Президентът Румен Радев свиква на 3 декември първото заседание на новоизбраното Народно събрание. Най-много депутати ще има "Продължаваме промяната" - 67, следват ГЕРБ-СДС с 59, ДПС с 34, БСП с 26, "Има такъв народ" с 25, "Демократична България" с 16 и..

публикувано на 29.11.21 в 09:17