Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Тимерманс: Първото плащане по Плана за възстановяване най-рано в началото на 2022 г.

Франс Тимерманс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изпълнителният вицепрезидент на Европейската комисия Франс Тимерманс увери в интервю за БНР, че институцията ще работи усилено върху българския План за възстановяване и устойчивост, но не се ангажира дали първото авансово плащане може да стане преди края на годината. Страната ни очаква да получи 6,6 млрд. евро.

Обикновено ЕК се нуждае от поне два месеца, за да прегледа и оцени плановете, ще започнем веднага да работим по него”, подчерта Франс Тимерманс. На въпрос реалистично ли е да затворим въглищните централи до 2038-2040 г., вицепрезидентът на комисията отговори, че е необходима гъвкавост. Той изрази удовлетворение, че осъзнаваме колко е важно да извървим този път.

Още от категорията

Министерски съвет

До края на годината няма да бъде теглен нов дълг

Дълговият лимит на България е определен на 2,25 млрд. евро, а до момента сме изтеглили 1,9 млрд. евро, обяви служебният министър на финансите Валери Белчев в рубриката „Властта говори! Открито“. По думите на министъра, това означава, че бюджетът тази..

публикувано на 02.12.21 в 10:08

Рекордно високи цени на тока, рекордна печалба на НЕК

Цените на електрическата енергия хвърчат нагоре в България, както и в много други страни в Европа. Но заедно със скока на цените растат и печалбите на енергийните компании. В България става дума за основния играч на пазара на електричество –..

публикувано на 29.11.21 в 10:15

Сладолед, произведен в село Розино, влезе в ТОП 10 на най-добрите джелати в света

България е единствената държава от ЕС, която попадна в класацията на международния форум „Gelato World Heritage” в Рим, организиран за трети път от Италианската асоциация на майсторите джелатиери (Associazione Italiana Gelatieri). В престижната селекция..

публикувано на 25.11.21 в 09:38
Подкасти от БНР