Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Образователният министър би подкрепил влизането със зелен сертификат в училищата

Проф. Николай Денков
Снимка: БГНЕС

“Ако Министерството на здравеопазването подкрепи предложението на държавния здравен инспектор Ангел Кунчев в училищата да се влиза със зелен сертификат, ще го подкрепя”, заяви пред Нова тв образователният министър проф. Николай Денков. Той подчерта обаче, че няма да издава нареждане за задължителна имунизация срещу коронавирус на учителите, тъй като решението за страната ни включва убеждаване, а не задължаване. Министърът съобщи, че в момента се наблюдава задържане на заболяемостта в училищата. Карантинираните учители в страната са 1,6%, докато при учениците процентът е 1,5.

Още от категорията

Идва затопляне и слънце

В четвъртък  над България ще е предимно слънчево. С умерен, по северните склонове на планините и силен югозападен вятър дневните температури ще се повишават. Минималните сутринта ще са между минус 3 и 3°, малко по-ниски ще са в котловините от Югозападна..

публикувано на 01.12.21 в 17:50
Дъблин, Ирландия

Ирландия ще изисква отрицателен тест за Covid-19 от всички пристигащи

Поради влошената епидемична ситуация, свързана с разпространението на Covid-19, Ирландия въвежда нови ограничителни мерки за влизане в страната, считано от 3 декември 2021 г. По информация на посолството ни Дъблин, всички пътници, пристигащи в..

публикувано на 01.12.21 в 16:56

ВМА чества 130 години

„130 години Военномедицинска академия – ВМА, това е една изключително ангажираща годишнина. Една от първите институции, които се създава в България след Освобождението е Армията и след това Военномедицинската служба към нея”, каза в словото си по..

публикувано на 01.12.21 в 13:58