Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Превишени стойности на амониев азот и миризма на нефтопродукти край заседналия кораб “Вера Су”

Снимка: БГНЕС

В района на заседналия край Камен бряг кораб “Вера Су” стойността за амониев азот превишава три пъти измерваните досега стойности на този показател от бреговия пункт, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Наблюдава се също така промяна в цвета на морската вода и в района се усеща силна миризма на нефтопродукти.

Вчера след получен сигнал от Граничната полиция за петно до заседналия кораб екип на ведомството е извършил извънредна проверка на място. Взети са две проби от морските води - едната от ежедневен брегови пункт и другата до носа на кораба. За резултатите от проверката незабавно е уведомена Изпълнителната агенция „Морска администрация“ и Областния координационен щаб. По-късно кап. Валентин Енчев от „Морска администрация“ съобщи, че в момента няма замърсяване около “Вера Су”, а установеното ден по-рано мазно петно се е разнесло.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спиране на валежите и пролетно слънце в сряда

В сряда , 24 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 9°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд над планините ще се заоблачи и на места ще превали.  Максималните температури ще са от 19 до 24°, в столицата 20°...

публикувано на 23.04.24 в 19:35

България днес - 23 април 2024 г.

В „България днес“ говорим предпразнично за цените у нас. Колко е поскъпнал живота в страната ни, защо 65% от работещите у нас не получават минималната сума от 1454 лева за издръжка на един човек според последните проучвания и колко ще ни струва..

публикувано на 23.04.24 в 19:00
Снимка: Генерално Консулство Ню Йорк

България, Турция и Сърбия представиха традициите си в Ню Йорк

На събитие, организирано от Генералните консулства на България, Турция и Сърбия в Ню Йорк, бяха представени културите, традициите и възможностите за туризъм в трите балкански държави. Празненството бе домакинствано от генералното консулство на..

публикувано на 23.04.24 в 16:17