Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Превишени стойности на амониев азот и миризма на нефтопродукти край заседналия кораб “Вера Су”

Снимка: БГНЕС

В района на заседналия край Камен бряг кораб “Вера Су” стойността за амониев азот превишава три пъти измерваните досега стойности на този показател от бреговия пункт, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Наблюдава се също така промяна в цвета на морската вода и в района се усеща силна миризма на нефтопродукти.

Вчера след получен сигнал от Граничната полиция за петно до заседналия кораб екип на ведомството е извършил извънредна проверка на място. Взети са две проби от морските води - едната от ежедневен брегови пункт и другата до носа на кораба. За резултатите от проверката незабавно е уведомена Изпълнителната агенция „Морска администрация“ и Областния координационен щаб. По-късно кап. Валентин Енчев от „Морска администрация“ съобщи, че в момента няма замърсяване около “Вера Су”, а установеното ден по-рано мазно петно се е разнесло.

Още от категорията

Ретро дайвинг на Никулден в Бургас

Атрактивни демонстрации по ретро дайвинг на Моста в Бургас ще се проведат на 6 декември - Никулден. Събитието, което е по инициатива на Сдружение "Приятели на морето - Бургас", ще започне от 11.30 часа. Ще се използва автентичен водолазен костюм от..

публикувано на 04.12.21 в 07:45

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

С оглед динамичната ситуация с разпространението на Covid-19 и открития нов вариант „Омикрон“, Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване. Ако все пак това се налага, следва да имате предвид..

публикувано на 04.12.21 в 02:15

Дъждовна и хладна събота

В събота  ще има валежи от дъжд над цялата страна. По-значителни ще са над Югоизточна България. Но още преди обяд валежите ще спрат, най-късно вечерта на изток. Източният вятър ще е слаб до умерен. Минималните температури ще са между 2 и 7°, а дневните..

публикувано на 03.12.21 в 18:15
Подкасти от БНР