Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Професор Пимпирев призова българите да се ваксинират срещу коронавирус

Проф. Христо Пимпирев – университетски преподавател, учен, полярен изследовател и ръководител на българските антарктически мисии, се включи във ваксинационната кампания на Министерство на здравеопазването.

Във видеообръщение професорът призовава хората да се ваксинират и обяснява колко важно е това. „Вярвам в науката, вярвам във ваксините, които защитават нашата цивилизация. Ваксинирайте се срещу Covid-19, спасете живот“, призовава полярният изследовател.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Продължава гасенето на пожарите в страната, критичната точка е Стара Загора

Периметърът от 12 км на големия пожар северно от Стара Загора е заграден, съобщи областният управител Методи Марков. Към момента има шест огнища. По обяд се очаква концентрация на техника, като в гасенето ще се включат два хеликоптера на армията...

публикувано на 16.07.24 в 08:29

Изложбата "Fake (f)or Real" представя любопитни факти около най-големите фалшификации в историята

Домът на европейската история – Брюксел гостува на Националния етнографски музей с пътуващата изложба "Истина или лъжа? История на подправянията и фалшификациите". Експозицията ще остане в София от 16 юли до 20 октомври, съобщава НЕМ. Изложбата, чието..

публикувано на 16.07.24 в 07:10

Червен код за горещини е подаден за областите Благоевград, Русе, Плевен и Велико Търново, оранжев е кодът за останалите области 

Във вторник  ще е слънчево и много горещо. Минималните температури ще са между 17° и 23°, в София 17°. Максималните ще са от 37° до 42°, в столицата 37°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен бриз от изток-североизток. Температурите на въздуха ще..

публикувано на 15.07.24 в 19:05