Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Музика със съставите на БНР днес в китайско изложение онлайн

Снимка: Facebook / @chinaimxexpo

Българска вечер с музикалните състави на БНР ще се проведе тази вечер на Международното музикално изложение IMX, организирано от китайската музикална компания KANJIAN и с подкрепата на китайски правителствени организации. Тема на тазгодишното издание на IMX e „Съхранение на традиционната и народна музика”. Музикалното събитие се провежда изцяло онлайн.

Организаторите от IMX  са избрали пет  концерта на музикални състави на БНР – „Музика в портрети” на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов, Симфоничната поема „Коледа” на Димитър Ненов на Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР със солисти Габриела Георгиева и Иво Йорданов и диригент Марк Кадин, „Руски валсове” на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин, концерта на Биг бенда на БНР със солист Ерик Трюфа и диригент Антони Дончев и юбилейния концерт „25 години Вокална група „Радиодеца” с диригент Илинка Тодорова. 

Българската вечер на IMX ще може да бъде гледана свободно от цял свят от 21:00 ч. до полунощ (българско време) на глобалните платформи Youtube и Facebook.

Още от категорията

Хор „Бодра смяна“ празнува 75-годишен юбилей

„Бодра смяна“ е първият български детски хор, получил световна известност. Тази година се навършват 75 години от неговото основаване и това е повод Инициативен комитет от бивши хористи да организира фото изложба под наслов „Хор „Бодра смяна” –..

публикувано на 26.11.21 в 09:15
Musicology Live

"Musicology Live" ни среща с някои от най-добрите български музиканти

Musicology Live е новата пряка по пътя към българската поп, соул, рок, фънк, R&B музика. По нея ни повежда популярният DJ Мартен Роберто и уникалното допълнение към съботното му предаване Musicology по „Радио София“ на БНР. Обещанието е за бутикова..

публикувано на 23.11.21 в 11:15

Животът като чудо(вище) – в моноспектакъл на Диана Дафова

Познаваме Диана Дафова от нейните мащабни творчески проекти, които през годините певицата представи у нас, в Европа и САЩ. Както и от участията ѝ в различни хуманитарни и екологични начинания. Сега, на 23 ноември, в залата на Сити Марк Арт..

публикувано на 23.11.21 в 09:35