Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преподавателите без зелен сертификат да обучават от вкъщи, препоръчва образователният министър

Проф. Николай Денков
Снимка: БГНЕС

Учителите, които не притежават зелен сертификат, могат да преподават дистанционно. Тази позиция изрази пред бТВ образователният министър проф. Николай Денков по повод обсъжданите нови ограничения срещу разпространението на Covid-19 в училищата.

"Идеята за задължителен зелен сертификат е новият елемент в предложените от Министерството на здравеопазването мерки и в настоящата ситуация с пика на четвъртата вълна трябва да бъде подкрепена", подчерта министърът. Според него въвеждането на документа може да доведе до временен отлив на педагози.

20% отсъстващи деца или 30% карантинирани паралелки са основание за преминаване в дистанционно обучение, каза още проф. Николай Денков. Заради опасността от евентуалното затваряне на училищата родители тази вечер ще протестират пред здравното ведомство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Черноморската риба се скри надълбоко заради топлата морска вода

Високите температури на морската вода, които по южното Черноморие достигнаха 30 градуса прогониха сезонната риба навътре в морето. Заради горещините, съчетани с нетипичните продължителни северни течения липсват характерните за летните месеци попчета и..

публикувано на 07.08.24 в 12:55

Монтана – градът отвъд шаблоните

Един от областните градове в Българския Северозапад е Монтана. Според статистическите данни регионът не може да се похвали с особено високи показатели в сферите на инфраструктурата, икономиката, образованието, социалните услуги. По данни от изминалата..

публикувано на 07.08.24 в 11:20

Задава се фестивалът на модерния градски човек

Фестивалът на модерния млад градски човек "My Sofia. Youth with causes" ще се проведе за трети път на 9 и 10 август (петък и събота) в сърцето на столицата.  Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС Двудневното..

публикувано на 07.08.24 в 09:15