Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Компенсации за бизнеса от октомври заради скъпия ток

Снимка: БГНЕС

Бизнесът и синдикатите договориха със служебния премиер Стефан Янев финансови компенсации за 600 хиляди фирми заради високата цена на електроенергията. Компенсациите ще бъдат отразени в октомврийските сметки за ток в началото на ноември. Срещата се състоя на фона на протести на синдикални и работодателски организации, чиито представители влязоха в Министерския съвет, за да представят пакет от мерки.

Ценовият шок ще погълне 3 млрд. лв. и ще доведе икономиката до колапс”, предупреди Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал. Той каза още, че протестират тези, които не искат и не могат да плащат двойни и тройни сметки. По думите на бизнесмена, се задава енергийната ламя, която прибира резултатите от техния труд.

Още от категорията

Идва затопляне и слънце

В четвъртък  над България ще е предимно слънчево. С умерен, по северните склонове на планините и силен югозападен вятър дневните температури ще се повишават. Минималните сутринта ще са между минус 3 и 3°, малко по-ниски ще са в котловините от Югозападна..

публикувано на 01.12.21 в 17:50
Дъблин, Ирландия

Ирландия ще изисква отрицателен тест за Covid-19 от всички пристигащи

Поради влошената епидемична ситуация, свързана с разпространението на Covid-19, Ирландия въвежда нови ограничителни мерки за влизане в страната, считано от 3 декември 2021 г. По информация на посолството ни Дъблин, всички пътници, пристигащи в..

публикувано на 01.12.21 в 16:56

ВМА чества 130 години

„130 години Военномедицинска академия – ВМА, това е една изключително ангажираща годишнина. Една от първите институции, които се създава в България след Освобождението е Армията и след това Военномедицинската служба към нея”, каза в словото си по..

публикувано на 01.12.21 в 13:58