Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Починал е поетът и писател Радко Стоянчов

Радко Стоянчов
Снимка: Културно информационен център

На 20 октомври в Клиничния център в Ниш е починал Радко Стоянчов - поет, писател, журналист, музикант, общественик, основоположник на Демократичния съюз на българите в Сърбия и дългодишен деец на Културно информационния център "Босилеград", съобщи порталът „Гласпресс“. 

Над две десетилетия от живота му преминаха в творческа и административна работа в Културно-информационния център. Неговото перо изписа най-трудните, но и най-достойните страници от нелеката история на българите в Западните покрайнини. Периодично публикуваше свои колонки и на портала „Гласпресс“.


Още от категорията

Снимка: facebook/Асоциация-на-българските-училища-в-чужбина

В 43 неделни училища на 6 континента учат българчетата зад граница

Общо 373 са неделните училища, които провеждат обучение в чужбина през тази учебна година. Те се намират в 43 държави на 6 континента. В тях се обучават общо 34 296 ученици и кандидат-студенти, съобщи Министерството на образованието. През тази учебна..

публикувано на 08.12.21 в 16:15

Електронни помагала ще подпомагат обучението в българските училища зад граница

Висши училища в България разработиха електронни обучителни помагала по български език, история и география за учениците и учителите от българските училища в чужбина. Материалите бяха демонстрирани и обсъдени по време на Втория балкански форум под..

публикувано на 07.12.21 в 17:31

Българи от Хамбург на предпразнична онлайн среща

Българи от Хамбург организират онлайн среща, чрез която да създадат празнично настроение, посвещавайки няколко часа на българското слово, музика и традиции. Това е поредната проява на Клуба на българките и българските семейства в Хамбург, който..

публикувано на 03.12.21 в 16:37
Подкасти от БНР