Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Внезапният интерес на българите към ваксините е по принуда

Снимка: Facebook/УМБАЛ„Александровска“

През почивните дни в големите областни градове в страната заработиха изнесени ваксинационни пунктове, в услуга на гражданите, които нямат възможност да го направят през работните дни.

Според анкета на БНР, доста от желаещите да се ваксинират се стекоха към медицинските екипи за имунизация по принуда, а не за да намалят риска от заразяване и тежко боледуване. Въпреки уверенията на служебния премиер Стефан Янев, че въвеждането на зеления сертификат няма за цел да принуждава българите да се имунизират, доста от тях го направиха от страх да не изгубят работата си.

Основният мотив на здравните власти за въвеждането на сертификата бе повишеният брой заболели и претоварването на здравната система, а също и да се избегне евентуалното затваряне на ресторанти, културни институции и учебни заведения.

Още от категорията

Идва затопляне и слънце

В четвъртък  над България ще е предимно слънчево. С умерен, по северните склонове на планините и силен югозападен вятър дневните температури ще се повишават. Минималните сутринта ще са между минус 3 и 3°, малко по-ниски ще са в котловините от Югозападна..

публикувано на 01.12.21 в 17:50
Дъблин, Ирландия

Ирландия ще изисква отрицателен тест за Covid-19 от всички пристигащи

Поради влошената епидемична ситуация, свързана с разпространението на Covid-19, Ирландия въвежда нови ограничителни мерки за влизане в страната, считано от 3 декември 2021 г. По информация на посолството ни Дъблин, всички пътници, пристигащи в..

публикувано на 01.12.21 в 16:56

ВМА чества 130 години

„130 години Военномедицинска академия – ВМА, това е една изключително ангажираща годишнина. Една от първите институции, които се създава в България след Освобождението е Армията и след това Военномедицинската служба към нея”, каза в словото си по..

публикувано на 01.12.21 в 13:58