Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готви се тестване на учениците и учителите за Covid два пъти седмично

Снимка: БГНЕС

Държавата ще отпусне 6,5 млн. евро за закупуването на щадящи тестове за деца. Желанието ни е да осигурим поне за месец напред тестове за всички деца в страната от 1-ви до 4-ти клас. Това обяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров на пресконференция.
Още следващата седмица искаме да върнем децата до 4 клас в училище. „Ако видим, че е създадена организация и този механизъм работи добре, продължаваме и с учениците от горните класове. Един на всеки 100 човека в момента е носител на вируса“ - каза Кацаров.
За да успеем, имаме нужда от подкрепа на родителите, които да разрешат тестване на децата, посочи просветният министър Николай Денков. Той уточни, че се предвижда тестването да се прави два пъти седмично за учениците и за учителите.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рок легенди от DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT са специални гости на "Фестивала в долината на виното“

На голямата сцена на четвъртото издание на "Midalidare - Rock in the Wine Valley" от 12 до 14 юли, наред с хедлайнърите  DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT ,   участват още 13 банди от чужбина, сред които Axel Rudi Pell, Hammerfall, Beast in Black, The..

публикувано на 12.07.24 в 06:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25