Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отбелязваме Международния ден на мавруда

Снимка: pixabay

Днес отбелязваме Международния ден на мавруда - вино от един от най-ценените, стари и емблематични български сортове грозде, характерно с наситения си рубинен цвят, приятен аромат с нотки на къпина и зряла черница.

Виненото събитие е ежегодно и е инициирано с цел популяризиране на българското вино и винения туризъм сред местни и чуждестранни потребители, качеството и стиловото разнообразие на вината, произвеждани в България.

Снимки: Pixabay

Още от категорията

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

Ситуацията с разпространението на Covid-19 в България и в много държави по света е динамична. През последните дни някои страни промениха режима на влизане на чужди граждани на тяхна територия. Ето актуална информация за пътуващите: Португалия..

публикувано на 27.11.21 в 02:20

Очаква ни повишаване на дневните температури

В събота облачността ще е по-често значителна. До обяд ще има превалявания само на места в югозападните райони. Ще духа предимно умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 1 и 4°. По-високи ще са градусите по Черноморието...

публикувано на 26.11.21 в 17:10

Наградиха прокурори за предотвратен наркотрафик

Прокурорите Дияна Иванова и Димитър Кайряков от Варненска окръжна прокуратура бяха наградени с грамоти от конкурса в памет на италианския им колега Джовани Фалконе. Отличията им връчи окръжният прокурор Красимир Конов. Под мотото "Страхливият..

публикувано на 26.11.21 в 12:58