Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътят на Кирил и Методий e във фокуса на международна конференция в София

Из колекцията икони „Св. св. Кирил и Методий“ на Историческия музей в Добрич

Днес в София ще се открие тридневна международната научна конференция на тема „Пътят на Кирил и Методий – пространствени и културно-исторически измерения“. Неин организатор е Кирило-Методиевският научен център при БАН. В събитието участие ще вземат 40 изследователи от Австрия, България, Германия, Гърция, Полша, Русия, Словакия и Чехия.

Международната конференция ще се проведе в хибриден формат и може да бъде следена онлайн на страницата на КМНЦ във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/KiriloMetodievskiNaucenCentrPriBan/

За откриващата сесия е подсигурен симултанен превод.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

д-р Мустафа Хаджи

Съпричастието е в същината на празника Курбан байрам

Хората с мюсюлманско вероизповедание в България празнуват Курбан байрам. "К урбан е арабска дума, която означава приближаване. Ч рез  жертвеното животно мюсюлманите правят всичко възможно да се доближат до милостта на Аллах" – посочва в..

публикувано на 16.06.24 в 07:45

120 години от рождението на Атанас Далчев – един от най-големите поети на България

Към Родината Не съм те никога избирал на земята. Родих се просто в теб на юнски ден във зноя. Аз те обичам не защото си богата, а само за това, че си родина моя. И българин съм не заради твойта слава и твойте подвизи и твойта..

публикувано на 12.06.24 в 10:05

Изложба в София представя древните "повелители на солта" от Провадия

В София ще бъде представена изложбата "Повелителите на солта: Провадия-Солницата 5600 – 4350 г. пр. Хр.". Временната експозиция ще бъде официално открита на 11 юни в Националния археологически институт с музей при БАН (НАИМ-БАН). Тя се посвещава..

публикувано на 08.06.24 в 15:25