Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пътят на Кирил и Методий e във фокуса на международна конференция в София

Из колекцията икони „Св. св. Кирил и Методий“ на Историческия музей в Добрич

Днес в София ще се открие тридневна международната научна конференция на тема „Пътят на Кирил и Методий – пространствени и културно-исторически измерения“. Неин организатор е Кирило-Методиевският научен център при БАН. В събитието участие ще вземат 40 изследователи от Австрия, България, Германия, Гърция, Полша, Русия, Словакия и Чехия.

Международната конференция ще се проведе в хибриден формат и може да бъде следена онлайн на страницата на КМНЦ във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/KiriloMetodievskiNaucenCentrPriBan/

За откриващата сесия е подсигурен симултанен превод.

БНР подкасти:

Още от категорията

Историята на чешките коледни играчки от стъкло оживява в София и Пловдив

Изложба на стъклени коледни играчки ще бъде открита в Чешкия център в София на 6 декември. Експозицията е озаглавена "Дизайнът на Коледа?!" и разказва своеобразна приказка за историята на коледното украшение, представяйки селекция от изделия на..

публикувано на 04.12.22 в 08:15

Ценни археологически находки от Северозапада представя музеят в Чипровци

Артефакти от периода 7 в. пр. Хр. - 12 в. сл. Хр., сред които рядък тракийски меч, накити от тракийската и римската епохи, предмети от сребро и бронз са изложени в Историческия музей в Чипровци. Те са подробно описани в цветния каталог към..

публикувано на 03.12.22 в 12:05

Паневритмията на Петър Дънов е философия и танц на радостта

Кой е въвел практиката за душевно и физическо здраве Паневритмия, разпространена в цял свят? Този въпрос ви зададохме в поредната викторина на Радио България. А отговорите показват, че многоезичната ни аудитория редовно следи нашата медия и е добре..

публикувано на 01.12.22 в 06:05