Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ти летиш! Небето прегърни…“ – Дичо и новата му песен

Снимка: facebook/dicho.hristov

„Сякаш вятърът рисува в твоите очи.

Една надежда ще преплува малките сълзи…

Ти летиш! Небето прегърни…“

Дичо, известен от групите D2, VO.X.X., както и със соловата си кариера през последните години, ни връща към прекрасните летни дни. Прави го с „Летиш“ – неговата нова песен, посветена на най-обикновени човешки ценности – семейството, времето, което отделяме за любимите си хора. И, разбира се – красивото българско лято, което, от една страна означава спокойни мигове на плажа, а от друга – концертни сцени на открито и емоционални срещи с публиката, така насъщни за всеки артист и толкова редки през последните две години. Автор на текста е Кристиян Гьошев, а музиката и аранжиментът са написани в съавторство от Петър Рангелов и Дичо Христов. Видеото към „Летиш“ е заснето в района на Созопол, както и на къмпинг „Градина“, където Дичо и семейството му живеят през лятото. Ще го видите, излегнал се на хамак, с любимата китара в ръка, както и заобиколен от съпругата си и двете им малки дъщери.

Песента е едно от новите предложения в седмичната класация за българска поп и рок музика ТОП 20 на БНР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"През 100 земи" – Вяра Панталеева ни води на пътешествие към нас самите

Вяра Панталеева посрещна пролетта и влиза в лятото с нова песен. "През 100 земи" е подобен на сън приказен разказ за личностното пътешествие, в което рано или късно всеки от нас се отправя. Мистиката в музикален аспект е загатната с лек ориенталски..

публикувано на 13.06.24 в 10:15

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15