Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Президентът се срещна с делегация на македонските българи

Снимка: president.bg

Президентът Румен Радев прие делегация на българската общност в Северна Македония. Държавният глава определи като внушение, че с редовен парламент и правителство в България ще се отпуши членството на Северна Македония в ЕС. Докато не се реши по европейските стандарти въпросът с правата на българите в бившата югорепблика, Скопие не може да започне преговори, каза Радев.

Ние най-силно желаем европейското бъдеще за Северна Македония, но това не може да стане за сметка на България и македонските българи, живеещи в страната, подчертаха от делегацията. Македонските българи продължават да настояват, да бъдат вписани в македонската конституция, като останалите етноси в страната.

Още от категорията

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

Ситуацията с разпространението на Covid-19 в България и в много държави по света е динамична. През последните дни някои страни промениха режима на влизане на чужди граждани на тяхна територия. Ето актуална информация за пътуващите: Португалия..

публикувано на 27.11.21 в 02:20

Очаква ни повишаване на дневните температури

В събота облачността ще е по-често значителна. До обяд ще има превалявания само на места в югозападните райони. Ще духа предимно умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 1 и 4°. По-високи ще са градусите по Черноморието...

публикувано на 26.11.21 в 17:10

Наградиха прокурори за предотвратен наркотрафик

Прокурорите Дияна Иванова и Димитър Кайряков от Варненска окръжна прокуратура бяха наградени с грамоти от конкурса в памет на италианския им колега Джовани Фалконе. Отличията им връчи окръжният прокурор Красимир Конов. Под мотото "Страхливият..

публикувано на 26.11.21 в 12:58