Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Синята зона" в София се разширява от 1 декември

Снимка: Ани Петрова

От 1 декември „Синята зона“ за платено паркиране в София се разширява със 7000 места. Така общият брой платени места за паркиране в „Синята зона“ в столицата става 12 000. Те обхващат сегашната гранична „зелена“ зона в районите „Оборище“, „Средец“, малка част от "Триадица" и „Възраждане“.

Източник: Столична община

По думите на общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера средствата от тази мярка ще отидат за покриване на разходите на градския транспорт, който понесе големи загуби по време на пандемията. Информацията е на репортерката Евелина Стоянова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новата седмица започва с горещо време

В понеделник времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в София – около 34°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър...

публикувано на 11.08.24 в 18:30
Панагюрското златно съкровище

Панагюрище празнува 75-ата годишнина от намирането на тракийското златно съкровище с богата програма

Община Панагюрище ще отбележи с пищна програма 75-ата годишнина от откриването на тракийското златно съкровище край средногорския град. “ В началото на декември Панагюрище ще стане средище на тракологията, на знанието за траките ”, каза кметът на..

публикувано на 11.08.24 в 16:24

Гърция не гаси пожара в своята част от планина Славянка, има опасност огънят да влезе у нас

Има опасност върлуващият пожар в гръцката част на планината Славянка да премине на наша територия, алармира зам. областният управител на Благоевград Елхан Кълков. “ Трябва да намерим общи действия с гръцките власти ”, заяви той, добавяйки, че..

публикувано на 11.08.24 в 14:10