Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лотове от доизграждащата се АМ "Хемус" са без разрешително за строеж

| обновено на 29.10.21 в 12:02
Снимка: Николай Христов, БНР

За лотовете от 4-и до 9-и на автомагистрала "Хемус" няма издадени разрешителни за строеж, съобщи зам.-директорът на Главна дирекция „Национална полиция” Атанас Илков по повод проверката за строежа на магистралата. Не са започнали също така отчуждителни процедури по цялото трасе, но въпреки това към фирмите изпълнителки са преведени авансово огромни суми - 77 млн. лв. за 4-и, 5-и и 6-и лот. От своя страна, регионалният министър Виолета Комитова коментира, че през м.г. не е имало спешна необходимост да се раздадат 1 млрд. лв. “Предишните управляващи са знаели, че няма разрешения за строеж на лотовете от 4-и до 9-и на магистралата”, допълни тя.  

Междувременно екипи на НАП и МВР тази сутрин влязоха в агенция “Пътна структура”. Според източници на БНР те е трябвало да изземат документи, да проверят компютърни конфигурации и да проведат разпити. Действията на двете институции вероятно са свързани със започналата проверка на строежа на автомагистрала „Хемус“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деца нарисуваха 70-метрово влакче върху асфалт за празника на Вършец

Седемдесет деца направиха 70-метрова рисунка върху асфалт във Вършец по случай Празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август в града с различни прояви. Малките художници нарисуваха влак със 70 вагончета,..

публикувано на 04.08.24 в 17:05

Повечето безработни нямат професионална квалификация

Повечето безработни хора у нас не притежават професионална квалификация и специалност, съобщава Агенцията по заетостта. Само за една година броят на хората без специални умения е нараснал с 8% и възлиза на близо 87 хиляди. Данните показват още, че..

публикувано на 04.08.24 в 13:07

България е на второ място в Европа по горски пожари

Страната ни е на второ място – след Кипър, в класацията по горски пожари в Европа през 2024 г., според Европейската информационна система за горски пожари. Годишно у нас избухват около 600 горски пожара, които засягат близо 10 хил. хектара земя и..

публикувано на 04.08.24 в 11:10