Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 30.10.2021 г.

Слънчево с типични за есента температури

Снимка: БГНЕС


През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, в много райони и тихо, но след полунощ от изток ще започне да се образува ниска облачност. Минималните температури ще бъдат в широки граници - от минус 2° в отделни котловини до 10°-13° по морския бряг. Утре ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на много места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска облачност, по-трайни в Източна България. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 12° и 17°.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието преди обяд ще има ниска облачност, която в следобедните часове ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 14°-16°, а на морската вода - 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините продължават и в неделя

В неделя ще бъде слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще..

публикувано на 17.08.24 в 18:30

Излекувани керкенези и мишелови полетяха на свобода

Десет керкенеза и два обикновени мишелова бяха пуснати на свобода в близост до Кремиковския манастир. “ Освободихме излекувани птици или излюпени от двойки, които не могат да продължат живота си сред природата ”, каза Христина Клисурова от..

публикувано на 17.08.24 в 17:05

Започва българо-американската летателна тренировка “Тракийско лято”

От днес до 29 август на територията на страната ни се провежда ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка “Тракийско лято”. Целта е да се повишат способностите и оперативната съвместимост на летателните екипажи от..

публикувано на 17.08.24 в 11:49