Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Стефан Янев участва в Световната среща за климата

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Стефан Янев ще участва в Световната среща на лидерите, в рамките на 26-ата конференция на ООН по изменение на климата, съобщи правителственият пресцентър. Глобалният форум ще се проведе на 1 и 2 ноември в гр. Глазгоу, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. Българският министър-председател ще направи изказване във втория ден на лидерската среща, където ще открои усилията на България за осъществяването на плавен, справедлив и съвместим с икономиката ни зелен преход, в условията на световна здравна и икономическа криза. На фона на непрекъснато повишаващите се цени на енергията, страната ни изпълнява стриктно Парижкото споразумение и работи за изпълнението на европейските колективни цели за намаление на емисиите на парникови газове и постигането на климатична неутралност.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Даниел Митов

Даниел Митов се отказа да бъде служебен външен министър

До момента, до който президентът не издаде указ, старите министри изпълняват своите задължения, коментира служебният премиер Димитър Главчев на излизане от президентството. След кратка среща с държавния глава Румен Радев Главчев каза: "Не съм..

публикувано на 19.04.24 в 11:53

България е готова за реакция при ескалиране на обстановката в Близкия Изток

Във връзка със ситуацията в Близкия изток служебният премиер Димитър Главчев и правителството са в непрекъсната координация с ресорните ведомства и служби за сигурност и следят ситуацията. Има готовност за евакуация на българските граждани...

публикувано на 19.04.24 в 09:26

България има италианската подкрепа за пълноправно членство в Шенген

Италианският президент Серджо Матарела заяви подкрепата на Рим за пълноправно членство на България в Шенген. Матарела е на двудневно посещение в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата обсъдиха развитието на отношенията в..

публикувано на 18.04.24 в 09:30