Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Почина виртуозният цигулар Венцислав Такев

Венцислав Такев
Снимка: Ани Петрова

На 76-годишна възраст почина виртуозният цигулар Венцислав Такев. Това съобщиха от Фондация Рома Лом.

Венцислав Такев е роден на 24 декември – Бъдни вечер, точно в 12 часа. Годината е 1945 г., мястото – кв. Факултета в София. Започва да свири още 7-годишен и посещава детска музикална школа към читалище „Аура“. 10-годишен, тръгва с баща си да свири в ресторанти. На 16 г. е част от оркестър на Концертна дирекция, а след казармата започва работа в ансамбъл „Рома“. Бил е член на формацията „Болкан ханс”.

Работил е в Холандия, Германия, Япония. Свирил е в Болшой театър има многобройни телевизионни и радио участия.

Сред българските музиканти, с които е бил на една сцена са народният певец Йовчо Караиванов, акордеонистите Трайчо Синапов, Ибро Лолов и много други. Всеки, който е имал възможност да слуша Венци Такев на живо, никога няма да забрави неговия виртуозен стил, необичайните инструментални похвати и усмивката, която никога не слизаше от лицето му.Още от категорията

Енергия за полет с G.R.A.S.

Група G.R.A.S. е създадена в края на 2004 г. от бивши членове на популярната формация „Фанданго“. Името е абревиатура от малките имена на членовете: Георги Русев - бас, вокали, Росен Сеновски - китари, клавишни (който е в групата до 2008 г.),..

публикувано на 19.01.22 в 09:40

София е фон на видеото към песента „Живот в ремонт“

Петко Славов е композитор, басист, китарист. В началото на 2014 г. излиза първият му солов албум – „Записки на последния влюбен”, който включва 10 песни и може да бъде слушан свободно в Spotify, Itunes, както и на неговия канал в YouTube...

публикувано на 17.01.22 в 09:45

„Не мога да спра“ – най-новият проект на Иван Радуловски

Иван Радуловски е певец, текстописец и продуцент. С музика се занимава от ранна възраст. През 2013 г. участва във втория сезон на “X Factor“, а от 2015 г. започва соловата си кариера. Последната му песен   „Не мога да спра“ известно..

публикувано на 14.01.22 в 09:55
Подкасти от БНР