Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Соня Йончева е национален посланик на УНИЦЕФ в България

Снимка: UNICEF Bulgaria

Световноизвестното сопрано Соня Йончева стана застъпник за правата на децата. Талантливата оперна певица е новият национален Посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България.

„Аз съм израснала в България и изпитвам силна лична ангажираност към децата в родината си. Бих искала да им покажа, че мечтите наистина могат да се сбъднат, ако вярват в тях и ако следват пътя си непрекъснато“, заяви Йончева.

„Със своя силен ангажимент към децата, нуждаещи се от по-добро образование, достъп до услуги, подкрепа за психичното здраве, защита от насилие и намаляване на бедността, Соня е силен съюзник за постигане на целите на УНИЦЕФ”, коментира Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ в България.


Още от категорията

Проведоха втория македоно-български събор “Коридор 8“

В с. Дурачка река край Крива Паланка в Северна Македония се проведе втория македоно-български събор „Коридор 8“. Той цели да развие и укрепи двустранните връзки между хората от двете съседни страни. Предишният събор се проведе в Гюешево, в България...

публикувано на 24.09.22 в 17:38

Хладно утро и слънчев ден се очакват за неделя

В неделя  ще е слънчево, след обяд с разкъсана облачност. Минималните температури ще са от 2-6° над Западна и Централна България до 10-11° по Черноморието. В София сутринта ще е 2°. През деня максималните стойности ще са от 22 до 27°, в..

публикувано на 24.09.22 в 14:47

Трима души с Covid са починали през денонощието

748 са новозаразените с Covid в страната за последните 24 часа. Случаите нарастват с 586 спрямо ден по-рано. 64% от новоинфектираните не са ваксинирани. Положителни са 14,5% от направените 5171 теста, при 11% на показателя в петък, сочи порталът..

публикувано на 24.09.22 в 10:12