Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 6.11.2021 г.

Плавно понижение на максималните температури

Снимка: БГНЕС

В събота сутринта на места в низините и равнините ще е мъгливо и с ниска слоеста облачност. През деня със северозападен вятър облачността ще нараства. Ще е значителна над Западна България, където може слабо да превали. На изток ще е слънчево с разкъсана облачност. Минималните температури ще са между 10 и 14°. Максималните ще са понижават и ще са от 16 до 21°, за София до 19.

Над планините облачността ще се увеличава, но само на изолирани места над запазните масиви ще превали слабо. Максималната температура на височина 1200 м. ще е до 16°, на 2000 метра около 10. В Боровец и в Пампорово термометрите ще сочат до 14°, на Алеко до 15.

В неделя максималните температури ще се понижат с още 2-3 градуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините продължават и в неделя

В неделя ще бъде слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще..

публикувано на 17.08.24 в 18:30

Излекувани керкенези и мишелови полетяха на свобода

Десет керкенеза и два обикновени мишелова бяха пуснати на свобода в близост до Кремиковския манастир. “ Освободихме излекувани птици или излюпени от двойки, които не могат да продължат живота си сред природата ”, каза Христина Клисурова от..

публикувано на 17.08.24 в 17:05

Започва българо-американската летателна тренировка “Тракийско лято”

От днес до 29 август на територията на страната ни се провежда ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка “Тракийско лято”. Целта е да се повишат способностите и оперативната съвместимост на летателните екипажи от..

публикувано на 17.08.24 в 11:49