Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Криста и „Отново“

Снимка: PR Krista

„Отново“ е една от последните песни в изпълнение на Криста (Кръстина Кокорска) – българска поп, ар енд би и джаз певица, която се изявява също и като актриса. Още с появяването си на музикалната сцена Криста впечатляваше със своето артистично присъствие и стремеж към съвременно звучене. Тя е родена в Плевен, където е завършила НУИ „Панайот Пипков“ с цигулка, а по-късно – поп и джаз пеене в НМА „Панчо Владигеров“. Дъщеря е на народна певица – една от солистките на Северняшкия ансамбъл. Сред множеството награди, които е получила, е призът за дебют в конкурса „Златна пролет“ на БНР през 2009 г. На същия конкурс през 2012 г. печели специалната награда да представи България на международния музикален форум Eurosonic в Грьонинген, Холандия, а през 2019 г. втора награда с песента “Отново”– музика и текст Рейчъл Роу, аранжимент – Страхил Велчев - Kink и Борислав Бояджиев - Борче.

„Гледам него, но във мислите далеч от тук виждам само теб…Изгубени в превода, са тези думи помежду ни, нали? Красиви спомени…“ - пее Криста.


Пълен текст на песента:

Гледам него, но във мислите далеч от тук Виждам само теб.

Тази стая крие спомени от друг живот. А само трябваше… Да ти кажа отдавна какво означаваш за мен.

Не е ли някак си странно, как искам, но няма пред теб Да си призная, че… Ти познаваш всяка част от мен. Мммм...

Но ти не знаеш какво е вътре в мен. Искам да те имам… Отново, отново, отново, отново.

Отново, и отново, и отново, отново.

Отново, отново, отново отново Отново. Как да те имам пак отново?

Изгубени във превода, са тези думи помежду ни, нали? Красиви спомени, отровени са, нямах смелостта…

Да разкрия това! Искам да те имам… Отново, отново, отново, отново.

Отново, и отново, и отново, отново.

Отново, отново, отново отново Отново. Как да те имам пак отново?

Още от категорията

Кармичната любов – вдъхновение за песента Everything to Nothing

Жан Мар е български изпълнител, спечелил популярност и в Швейцария, където живее през последните години. Там той дебютира в радиоефира с песента си Love is, която вече четвърта година продължава да се върти по местните радиостанции, следвана..

публикувано на 24.01.22 в 09:45

Енергия за полет с G.R.A.S.

Група G.R.A.S. е създадена в края на 2004 г. от бивши членове на популярната формация „Фанданго“. Името е абревиатура от малките имена на членовете: Георги Русев - бас, вокали, Росен Сеновски - китари, клавишни (който е в групата до 2008 г.),..

публикувано на 19.01.22 в 09:40

София е фон на видеото към песента „Живот в ремонт“

Петко Славов е композитор, басист, китарист. В началото на 2014 г. излиза първият му солов албум – „Записки на последния влюбен”, който включва 10 песни и може да бъде слушан свободно в Spotify, Itunes, както и на неговия канал в YouTube...

публикувано на 17.01.22 в 09:45
Подкасти от БНР