Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

България ще участва с дует на „Детската Евровизия“ в Париж

На 13 ноември песента на България ще бъде представена официално

Снимка: личен архив

Конкурсът ще се проведе на 19 декември т.г. под наслов "Imagine" ("Представи си"). След петгодишно прекъсване, страната ни се завръща на престижния международен форум и ще бъде представена от Денислава Димитрова и Мартин Стоянов с песента VoiceofLove - "Гласът на любовта". Младите изпълнители работят заедно от 4 години към Студиото за поп-рок певци при Младежкия  център в Добрич. Имат много съвместни изяви, а отличното им представяне им носи успехи на национални и международни конкурси и фестивали.

12-годишната Денислава се занимава с пеене от 6-годишна, а другата й страст е модерният балет. Нейният партньор, 13 -годишният  Мартин, освен че пее на български, италиански, руски и английски език, свири на пиано и вече композира.

Това ще бъде шестото участие на България на „Детската Евровизия“, като през 2015 г. страната ни беше домакин на музикалните таланти от Европа. Предстои официалното представяне на песента Voice of Love по БНТ. Да пожелаем успех на младите ни надежди!

Съставил: Венета Николова

Още от категорията

Кармичната любов – вдъхновение за песента Everything to Nothing

Жан Мар е български изпълнител, спечелил популярност и в Швейцария, където живее през последните години. Там той дебютира в радиоефира с песента си Love is, която вече четвърта година продължава да се върти по местните радиостанции, следвана..

публикувано на 24.01.22 в 09:45

Енергия за полет с G.R.A.S.

Група G.R.A.S. е създадена в края на 2004 г. от бивши членове на популярната формация „Фанданго“. Името е абревиатура от малките имена на членовете: Георги Русев - бас, вокали, Росен Сеновски - китари, клавишни (който е в групата до 2008 г.),..

публикувано на 19.01.22 в 09:40

София е фон на видеото към песента „Живот в ремонт“

Петко Славов е композитор, басист, китарист. В началото на 2014 г. излиза първият му солов албум – „Записки на последния влюбен”, който включва 10 песни и може да бъде слушан свободно в Spotify, Itunes, както и на неговия канал в YouTube...

публикувано на 17.01.22 в 09:45
Подкасти от БНР