Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пандемичната обстановка блокира някои избирателни секции в чужбина

| обновено на 14.11.21 в 11:03

Втората избирателна секция в Нова Зеландия – в Окланд, не можа да започне работа, след като по-рано вчера 13.11 посолството ни в Австралия и членовете на СИК-Окланд бяха уведомени, че заради влошената пандемична обстановка в града местните власти оттеглят даденото съгласие за провеждането на изборите на 14 ноември 2021 г.

Единствената възможност за сънародниците ни остана избирателната секция в Крайстчърч, която бе и първата секция, в която започна изборния ден. Два часа след нея започна и гласуването на българите в Австралия, съобщава МВнР.  

Заради случаи на заболели членове на комисии с коронавирус, в някои секции зад граница, ЦИК е изпратила спешно запитване до МВнР дали могат да бъдат заменени с резервни членове.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Болградската гимназия посрещна журналисти от 18 българоезични медии по света

Сигнал за въздушна тревога прекъсна за кратко дискусиите във втория ден на Деветнадесетата Световна среща на български медии, организирана от БТА в Украйна. Делегатите на форума – журналисти от 18 българоезични медии по света – днес гостуват на..

публикувано на 20.06.24 в 17:54
Светлана Драгнева

Бесарабска българка взе наградата за разпространение на българската култура от българоезична медия в чужбина

Кореспондентката на Българската телеграфна агенция в Одеса Светлана Драгнева е тазгодишният носител на наградата за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. Това стана ясно по време на 19-та Световна среща..

публикувано на 19.06.24 в 14:37

В Одеса официално откриха срещата на българските медии зад граница

Провеждането на срещата на българските медии в Украйна е силен акт на солидарност и силен акт на приятелство. Ние го ценим и никога няма да го забравим, заяви Сергий Черевати, генерален директор на Украинската национална информационна агенция. Той..

публикувано на 19.06.24 в 13:20